Corona & EE

Corona & EE

graphical divider

Employee Engagement: nu belangrijker dan ooit.

Langzaam zien we het licht aan het einde van de tunnel. Ondanks dat we weer bijna terug zijn naar ‘het oude normaal’ is er nog een hoop onduidelijk. Hoe gaat het met je onderneming, je collega’s op kantoor?
Dat de werkvloer (gedeeltelijk) een digitaal begrip is geworden en online tools steeds aantrekkelijkere mogelijkheden bieden voor elk bedrijf weten wij als geen ander.

Wij hebben voor je opgesomd hoe we jou en je onderneming kunnen blijven helpen in deze periode.

 

Zekerheid 1: het digitale blijft

Crowdale heeft haar expertise in twee soorten interactieve formats, die jouw organisatie kan inzetten:

a. Live webinar. Focus op directe interactie. Ideaal voor interne toepassing: medewerkers.

b. Live talkshow. Focus op thought leadership. Ideaal voor externe toepassing: opdrachtgevers en prospects.

Het afgelopen decennium heeft Crowdale ervaring opgedaan in het aanbieden van interactieve, live uitzendingen met de meest uiteenlopende onderwerpen als uitgangspunt. 

 

Zekerheid 2: betrokkenheid medewerkers is cruciaal

"Fiction has enabled us not merely to imagine things, but to do so collectively. Such myths give Sapiens the unprecedented ability to cooperate flexibly in large numbers." - Yuval Harari

Verhalen delen en elkaar zien vormen de fundering van vele bedrijven. Elkaar op regelmatige basis zien is het cement dat samenwerken succesvol laat verlopen. Door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd zijn veel van die vanzelfsprekende momenten zoals de koffiepraat na het weekenden de vrijdagmiddagborrel weggevallen. Dat is ontzettend jammer want juist die momenten zorgen voor verbinding en betrokkenheid met elkaar en het bedrijf.

Je medewerkers betrokken houden, juist in een onzekere tijd als deze, is belangrijker dan ooit! Bij Crowdale onderscheiden we drie betrokkenheidsdomeinen als input voor de formats van uitzendingen en trajecten.

Normatieve engagement als basis om de strategie en koers van je organisatie of business unit uit te leggen. 

Affectieve engagement om de betrokkenheid met elkaar en het begrip naar elkaar toe te verhogen. 

Cognitieve engagement zodat het vakinhoudelijke aspect van de rol wordt versterkt.

Ons advies 
Sta, bij welke vorm van (digitaal) contact dan ook uitgebreid stil bij de affectieve component. Het helpt jou en jouw organisatie verder!

Zekerheid 3: belang van routine & data (designprincipes!)

Alles wat Crowdale voor haar klanten maakt kan gezien worden als een middel tot een doel. Dat betekent dat we van jou willen horen welk doel of welke doelen jij nastreeft. Ga je voor strategische en zakelijke uitkomsten, wil je bepaalde doelen behalen op het gebied van cultuur en samenwerking of ga je voor cognitieve ontwikkelen en kennisdeling? Het hoeft natuurlijk niet zo zwart/wit, een mix is ook mogelijk. Wij denken in ieder geval graag met je mee.

Onderstaande aspecten brengen wij vanuit onze ervaring altijd mee:

  1. Routine.
    Belangrijker nog dan de content zelf is de continuïteit. Alle succesvolle formats die je kent van radio, tv, podcast, een tijdschrift als LINDA maar ook Netflix of YouTube kennen regelmaat en herkenbaarheid. In een zelfgekozen ritme en een herkenbaar format wil je als bedrijf ook je medewerker informeren.
  2. Data.
    De belangrijkste eigenschap waarop je kiest voor een live format is interactie. Los van directe betrokkenheid levert dit ook data op. En data geven inzicht. Inzicht in welke wie wel gekeken heeft en wie het aan zich voorbij heeft laten gaan, data op het gebied van de behoefte van jouw doelgroep, etc. Het laat echter ook zien of en waar er ergens nog onduidelijkheid of weerstand zit, of juist nieuwe ideeën en behoeften. 

 

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

 

Voor een bezoek aan onze studio, raadpleeg van te voren ons Corona Protocol.